Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bcbdebil/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471
BENG!

BENG!

 BENG!

BCB en BENG! trekken samen op

Op 25 augustus 2016 was het zover. Onder het Bilts Energie Akkoord verschenen 16 handtekeningen waaronder die van de BCB en energiecoöperatie BENG! De organisaties willen een bijdrage leveren aan een energieneutraal De Bilt. Voor BCB betekent dat samen met BENG!,  de 140 aangesloten leden stimuleren tot duurzame maatregelen.

In De Bilt besteden ondernemers  en instellingen circa 25 miljoen aan energiekosten. Dat kan veel minder worden. Energiecoöperatie BENG! heeft daarom een programma ontwikkeld dat specifiek is gericht op Biltse bedrijven en instellingen. Energieneutraal worden levert immers kansen op voor het bedrijfsleven. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje.

Uw bedrijf scannen op energiebesparing

In het stookseizoen 2016/2017 is de voordelige energiescan weer beschikbaar. Een herhaling van de actie van vorig seizoen! Energiecoaches bezoeken uw bedrijf om deze door te lichten op besparingsmogelijkheden. Deze actie is tevens een werkgelegenheidstraject voor een aantal werkzoekenden. De eerste 20 bedrijven kunnen deze scan nu aanvragen voor 100 euro. Bedrijfsbezoeken worden in overleg met u gepland in de eerste maanden van 2017.

Invulling geven aan het Bilts Energie Akkoord

Het Bilts Energie Akkoord is op initiatief van BENG! tot stand gekomen. Een aantal vooraanstaande Biltse bedrijven en instellingen kwam in 2016 samen en onderzochten met elkaar de mogelijkheden om bij te dragen aan een energieneutraal De Bilt in 2030. De initiatieven worden in het najaar van 2016 uitgewerkt tot actieplannen. Welke duurzame maatregel treft uw bedrijf/instelling?

Bilts Energieakkoord 

Informatie inwinnen bij Energiecentrum De Bilt

BENG! stond ook aan de wieg van Energiecentrum De Bilt. Begin 2016 startte dit samenwerkingsverband van lokale specialisten. Zij kunnen u concreet op weg helpen met advies en uitvoering van maatregelen.

Kies voor groene energieleverancier

de Unie

 Kiezen voor een groene energieleverancier is een eenvoudige duurzame stap. BENG! werkt samen met de Duurzame Energie Unie (DE Unie). Volgens de consumentenbond is deze landelijke coöperatie de groenste energieleverancier. Door stroom en gas af te nemen via BENG! draagt u bij aan een energieneutraal De Bilt. BENG! ontvangt namelijk een vergoeding per klant. Dat geld kan weer worden geïnvesteerd in lokale opwekprojecten.

Word lid van BENG!

Steun BENG! en versterk de beweging naar een energieneutraal De Bilt! Door lid te worden met uw bedrijf kunt u uw stem laten horen en meedenken over de koers van de coöperatie. Uw bedrijf krijgt aandacht op www.beng2030.nl. U kunt daarnaast het logo van BENG! op uw eigen website zetten.

BENG! is sinds 2013 de energiecoöperatie in gemeente De Bilt. BENG! staat voor Biltse Energie Neutrale Gemeenschap. Energieneutraal betekent: zoveel mogelijk energie besparen en de energie die nog nodig is, duurzaam opwekken. De leden van BENG! willen een energieneutraal De Bilt bereiken in 2030, in samenwerking met de gemeente en andere partners zoals de BCB.

Volg BENG! via Twitter en Facebook of via onze maandelijkse Nieuwsbrief!

Bouwe Taverne

 BENG! bedrijvenspecialist Bouwe Taverne

Afdrukken E-mail