Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bcbdebil/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471
Over BCB

Business Contact de Bilt (BCB)

Business Contact de Bilt (BCB) is de ondernemersvereniging voor alle bedrijven uit de gemeente De Bilt.

Is uw bedrijf gevestigd in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek dan kunt u lid worden. De BCB is een vereniging die veel waarde hecht aan de onderlingen contacten en daarvoor ca 10x per jaar een bijeenkomst organiseert bij een van de leden op het bedrijf.
Het onderhouden van de contacten met Gemeente, Provincie en andere overkoepelende instanties heeft de BCB overgedragen aan de Biltse Ondernemers Federatie (BOF). De BCB is nauw betrokken geweest bij de oprichting hiervan en heeft een vertegenwoordiger in het bestuur van de BOF. Hierdoor blijven we als vereniging die ontwikkelingen op de voet volgen.

In 1991 werd de BCB opgericht door een 4 tal Biltse ondernemers. Van oudsher waren de leden gevestigd in De Bilt en Bilthoven. Sinds de samenvoeging in 2001 van de gemeente Maartensdijk en de gemeente De Bilt kunnen ook ondernemers uit Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek lid worden van de BCB.

De BCB heeft een honderdtal leden en organiseert elke laatste woensdag van de maand een bijeenkomst bij een van de leden op het bedrijf. Een bedrijfspresentatie en de onderlinge contacten voeren daar de boventoon.

Daarnaast hecht de BCB een groot belang aan de contacten met de (lokale) overheden en organisaties. De BCB is echter van mening dat generieke ondernemersbelangen de vereniging overstijgen. Om die reden heeft de BCB destijds aan de wieg gestaan van de oprichting van de Biltse Ondernemers Federatie (BOF). Deze overkoepelende federatie van ondernemersverenigingen onderhoudt nauwe contacten met lokale en regionale overheden maar ook met ondernemersverenigingen uit de omliggende gemeenten. Samen met Zeist, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duursteden werkt de BOF samen aan de promotie van het totale gebied. De BCB heeft een afgevaardigde in het BOF bestuur en blijft zodoende op de hoogte van de ontwikkelingen.

Afdrukken E-mail